Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Відбулось чергове VII засідання сесії Слобідської селищної ради 8 скликання

Дата: 16.04.2021 21:27
Кількість переглядів: 1235

    

          16 квітня 2021 року під головуванням селищного голови Віктора Доцуленко, в приміщенні Слобідської селищної ради відбулось чергове VII засідання сесії  Слобідської селищної ради 8 скликання. В роботі сесії Слобідської селищної ради взяли участь голова Подільської районної ради Ходюк Софія Станіславівна та  представник Подільської районної державної адміністрації Чорний Руслан Федорович. Голова Подільської районної ради повідомила депутатів, що для забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, депутатами на пленарному засіданні 6-ї Одеської обласної ради прийнято рішення про здійснення місцевого запозичення у 2021 році до обласного бюджету на суму 630,0 млн. грн. терміном на 5 років. За ці кошти планується капітально відремонтувати 25,6 км доріг місцевого значення та оновити 49 145 кв.м. комунальних доріг. На сьогодні, з урахуванням стану дорожньої інфраструктури Одещини, вирішення питання ремонту доріг – це не тільки розвиток інфраструктури, а й внутрішні інвестиції та стимул для регіональної економіки, можливість покращення стандартів життя та безпечність дорожнього руху. Софія Ходюк зауважила, що питання  автосполучення Слобідка – Борщі  на постійному особистому контролі. В своєму виступі повідомила, що кошти на автосполучення нашої громади з районним цетром будуть виділені Одеською обласною радою в сумі 93 млн. грн. Ремонт буде проводити служба автомобільних доріг в Одеській області. Як зауважила Софія Ходюк, це дуже радісна і добра новина, так як вже в цьому році буде розпочато довгоочікуваний капітальний ремонт автошляху Слобідка – Борщі.           

  У ході засідання було розглянуто 17 питань порядку денного ( 17 пункт порядку денного  –  51 земельне питання ), які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради. Одним із перших розглянутих питань, про затвердження розпоряджень селищного голови, прийнятих в міжсесійний період, далі, на розгляд депутатів доповідачами було представлено  проекти рішень, які вкрай важливі для розвитку  громади, а саме: про стан виконання  Закону України «Про звернення громадян» виконавчим комітетом  Слобідської  селищної ради Подільського району Одеської області протягом  І кварталу 2021 року, про підсумки виконання місцевих бюджетів Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області за І квартал  2021 року», про списання основних засобів, які знаходяться на балансі Слобідської селищної ради,про внесення змін та доповнень  до рішення селищної ради від 23 грудня   2020 року  № 31-VIІІ «Про селищний бюджет на 2021 рік», про  прийняття майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст  Одеської області у комунальну власність Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області, про зміну поштової адреси об’єктам нерухомого майна, про заходи щодо збереження  від пошкоджень кабельних ліній  зв’язку  на території  Слобідської селищної ради, про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ " Центр надання адміністративних послуг" Слобідської селищної ради, про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Слобідської селищної ради у комунальну власність на території Слобідської селищної ради за межами села Мала Слобідка, про затвердження документу державного планування – «Генерального плану та плану зонування с. Тимкове та с. Кирилівка Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області» та Звіт про стратегічну екологічну оцінку генерального плану. По даним питанням Депутати проголосували одноголосно. Стосовно 3 та 4 питання порядку денного сесії (про затвердження комплексної Програми «Безпечна Слобідщина» на  2021-2023 роки та  про затвердження цільової Програми «Фінансової підтримки відділення інспекторів прикордонної служби «Тимкове» Подільського прикордонного загону на 2021 рік») після активного обговорення  було вирішено, що після підведення підсумків фінансової спроможності громади за I півріччя, депутати повернуться до цих питань та приймуть відповідні рішення. На сьогодні відсутня фінансова можливість фінансування даних програм.                              

     Обранці громади розглянули також низку земельних питань, у ході сесії прийнято ряд рішень, які стосуються виготовлення і затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та інші. На порядок денний винесено 51 земельне питання. Депутати активно обговорили питання, внесли свої зауваження і пропозиції, по кожному питанню було прийнято рішення. Підбиваючи підсумки роботи сесії голова громади Віктор Доцуленко подякував депутатам за роботу та побажав усім присутнім міцного здоров’я. Прийняті рішення засідання сьомої сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади ( в розділі «офіційні документи» )  для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.