Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Звернення до мешканців смт. Слобідка щодо небезпеки вживання та використання у побуті сирої питної води, особливо із шахтних колодязів.

Дата: 11.05.2021 13:19
Кількість переглядів: 765

Фото без опису 

 

 

 

 

 

                                                                     

                                   

                                        Шановні мешканці смт. Слобідка!

    Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук  збереження здоров’я людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових. Найбільш поширеним джерелом питного  водопостачання є підземні грунтові води, які потрапляють до населення найчастіше через шахтні колодязі. Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно-безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями. Дана проблема виникає особливо у теплий період року, коли існують сприятливі умови для розвитку інфекцій, які розповсюджуються через воду. Подільським міжрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «Одеський ОЛЦ МОЗ України» , 22.04.2021 року проведено відбір питної водопровідної та колодязної води  в смт. Слобідка. В результаті досліджень встановлено, що відібрані зразки води не відповідають гігієнічним вимогам  до питної води, призначеної для споживання людиною. За санітарно-хімічними показниками виявлено перевищення норми нітратів, з яким, в свою чергу пов'язане таке захворювання, як водно - нітратна метгемоглобінемія. Особливе значення водно - нітратна метгемоглобінемія має у педіатричній практиці, насамперед тому, що важкі форми захворювання виникають у грудних дітей, та дітей до 3-х років,  які знаходяться на штучному вигодовуванні і споживають харчові суміші, що виготовляють з використанням води з високим вмістом нітратів.

Слобідська селищна рада та КП «Водоканал Слобідка» звертаються  до жителів смт. Слобідка, насамперед  до тих мешканців, у кого є діти до 3-х років – не вживати сиру воду, особливо із шахтних колодязів, де немає впевненості  у її безпеці.  Важливо пам’ятати, що кип’ятіння, відстоювання та значна частина побутових фільтрів не знижують вміст нітратів у воді, а інколи, навпаки, збільшують її токсичність. Навіть найпрозоріша  на вигляд та найсмачніша  на смак вода може бути значно забруднена нітратами. Бережіть своє здоровя та здоровя своїх дітей! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних