Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Робочий візит заступника начальника відділу обслуговування громадян (сервісний центр №2) Надії Ковбан до Слобідської селищної ради.

Дата: 14.05.2021 13:51
Кількість переглядів: 1020

       Фото без опису

 З метою надання консультацій та   оперативного інформування населення щодо актуальних питань пенсійного забезпечення, 14.05.2021 року до Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області завітала заступник начальника відділу обслуговування громадян (сервісного центру №2) Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Ковбан  Надія Ігорівна. Мета візиту: інформування мешканців громади щодо змін в організації доставки та виплати пенсій з 1 вересня нинішнього року, яка запроваджується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Згідно даного нормативно-правового акту, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До його проведення виплату і доставку пенсій здійснюватиме АТ «Укрпошта». 

З 1 вересня 2021 року за місцем фактичного проживання отримуватимуть пенсії та грошову допомогу лише:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Такі особи отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно уповноважений банк.

Усім іншим категоріям пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року необхідно обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій. У разі, якщо до вересня 2021 року громадяни не зроблять вибір самостійно, виплата пенсій їм здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде відкритий за зверненням Пенсійного фонду, про що одержувача буде проінформовано.

Тому, Слобідська селищна рада просить звернути на це увагу та не зволікати з вибором банківської установи, в якій ви бажаєте отримувати ваші Пенсійні кошти.

     За результатами обговорення, враховуючи особливості проживання жителів Слобідської громади, а саме їх вікові та фізичні можливості, з метою покращення даної сфери обслуговування громадян, Слобідський селищний голова дав доручення присутнім продумати та розробити план заходів поступового переходу виплат пенсій і соціальних допомог за допомогою банківської системи. Також  обговорювалось питання щодо проведення виїзного прийому громадян Слобідської громади, в результаті вирішено, що кожну третю середу щомісяця представник Пенсійного фонду буде проводити прийом громадян Слобідської громади з питань, які стосуються пенсійного забезпечення.

    Піклування про наших пенсіонерів, осіб похилого віку та пільгових категорій населення, їх соціальний захист — одне з головних завдань діяльності селищної ради, яке перебуває на постійному особистому контролі Слобідського селищного голови.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних