Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

ЗВЕРНЕННЯ СЛОБІДСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З ПРИВОДУ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ ТА УТРИМАННЯ В НАЛЕЖНОМУ САНІТАРНОМУ СТАНІ НАСЕЛЕНІ ПУНКТИ ГРОМАДИ.

Дата: 14.05.2021 15:42
Кількість переглядів: 891

Фото без опису

 Шановні  жителі та гості Слобідської громади

    Для кожного із  нас  наші села та селище є  спільним місцем проживання. І для того, хто тут народився, і для того, хто, переїхавши з інших місць, обрав його для свого подальшого життя,  не може бути байдуже якими  вулицями  він буде ходити, яким повітрям дихати, які краєвиди будуть оточувати його навкруги, як будуть сприймати його гості та який імідж буде мати за своїми межами.

  Зазвичай, коли говорять про гарний і впорядкований населений пункт та добре організований господарський лад в ньому, - вживають слово «комфорт». Умови життя в такому комфортному населеному пункті передбачають для  його жителів  певну зручність, спокій, впевненість у безпеці, затишок. У населених пунктах Слобідської селищної ради говорити сьогодні  про наближення до таких стандартів комфортності   ми  можемо, поки що, на рівні обговорення та прийняття перспективних планів та завдань, так як  така сприятлива обстановка формується з часом і під впливом цілого комплексу критеріїв. Таких наприклад, як наявність стабільної системи водопостачання, високий рівень надання населенню адміністративних та побутових послуг, відповідність суспільним запитам медичного та соціального обслуговування,  можливість працевлаштування, умови для розвитку бізнесу, транспортні комунікації,сучасний архітектурний облік та інше.

    Але, якщо для ефективного розвитку зазначених сфер необхідні оптимальні економічні можливості, наявні ресурси, нові технології, більш досконалий та сучасний рівень адміністрування, то такі найважливіші критерії визначення комфортності місця проживання як  впорядкованість територій населених пунктів, чистота та охайність на вулицях, в парках, скверах, прибудинкових територіях, зовнішній вигляд будинків, екологічна безпека, свідоме ставлення до  благоустроєних об’єктів - вимагають по більшості позицій  конструктивного об`єднання інтересів влади та самих громадян, та найголовніше, доброї волі людей, їх бажання не просто бачити своє село красивим та гостинним, а й приймати постійну активну участь у підтриманні порядку, чистого екологічного середовища, безпечного санітарного стану, збереженні та примноженні його благоустроєного  добротного вигляду. Стабільне забезпечення цього чинника комфортності  вже дозволить нам досягти певного рівня привабливості, природного затишку та душевного комфорту кожного, хто в ньому проживає.

    Для проведення цієї  діяльності не потрібно багато зусиль. Найважливіше тут – тісна взаємодія влади, суб’єктів господарювання та жителів. Оскільки питання  забезпечення належного санітарного стану населених пунктів, їх впорядкування та благоустрій  є одним із  найважливіших напрямків діяльності  Слобідської селищної ради, її виконавчого комітету та депутатського корпусу. Практично, жодна сесія селищної ради, засідання виконавчого комітету не проходять без обговорення  того чи іншого аспекту питань благоустрою та утримання належного порядку і санітарного стану в населених пунктах.

    Великий комплекс робіт із впорядкування територій та благоустрою  в селищі Слобідка здійснює  в постійному режимі комунальне підприємство «Водоканал Слобідка » селищної ради. Можливо не все ідеально в роботі цієї служби, але працівники стараються аби зробити наше селище  привабливішим. Проте, неодноразово можна побачити   картину пошкоджених квітів, зламаних гілок дерев, кущів, розкиданого сміття на дитячому майданчику, біля  паркових лавок, урн, на узбіччях доріг, лісосмугах, біля магазинів, аптек. Такі явища, звичайно, не можуть прикрашати наші населені пункти. Можливо, тут проявляються недоліки у вихованні   юного покоління, можливо, нам дорослим, потрібно більше показувати  власний приклад свідомого та бережливого ставлення до довкілля.

    Кращою діяльністю в цьому напрямку вважаю - власним прикладом  розвивати у них добрі риси дбайливих господарів, привчати до постійного порядку.   На території населених пунктів селищної ради  вистачає прикладів постійного, ідеального порядку біля  житлових будинків, а також окремих установ та організацій, за що їм велике спасибі. Але й є приклади, коли мешканці нашого селища нехтують правилами благоустрою, викидаючи гори сміття в лісосмуги, посадки та дороги. Прикро, що такі мешканці не розуміють, що вони господарі не тільки свого помешкання, але й всієї території громади.  Тому, вважаю, що  для того, щоб наше селище та села стали найкращими, треба їх ПОЛЮБИТИ! І я вірю та маю велику надію, що саме для такої любові у кожного із нас вистачить сил  та натхнення!

          

З повагою та з великою надією на підтримку громади,

Слобідський селищний голова Віктор Доцуленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних