Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Відбулось засідання виконавчого комітету Слобідської селищної ради

Дата: 06.07.2021 14:47
Кількість переглядів: 551

 

  6 липня, під головуванням Слобідського селищного голови відбулось засідання виконавчого комітету Слобідської селищної ради. На розгляд виконкому винесено 11 питань, а саме: Про стан виконання Закону України «Про звернення громадян» виконкомом Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області за червень місяць 2021 року.

По першому питанню доповідач повідомив, що за червень місяць до Слобідської селищної ради надійшло 32 заяви, 58 заяв на контролі з попереднього місяця. Всі заяви було розглянуто на сесії селищної ради, в результаті по 8 заявам відмовлено в задоволенні, по 5 заявам надано роз’яснення, 77 заяв - вирішено позитивно.

Друге питання засідання стосувалось питання про стан виконання виконавської дисципліни та хід виконання актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень та доручень голови обласної державної адміністрації, розпоряджень та доручень голови районної державної адміністрації виконкомом Слобідської селищної ради Подільського району Одеської області протягом ІІ кварталу 2021 року. В ході доповіді з’ясовано, що всі акти та доручення Президента України, КМУ, розпорядження та доручення голови обласної державної адміністрації та голови районної державної адміністрації протягом II кварталу 2021 року виконано. 8 документів залишились на контролі.

По третьому питанню порядку денного щодо затвердження висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав гр. Єгорової Рімми Олександрівни 01.09.1989 року народження відносно малолітніх дітей члени виконавчого комітету бурхливо та емоційно розглядали всі пропозиції. Адже це питання надважливе, так як стосується долі малолітніх дітей. Попередньо, дане питання було розглянуто на комісії , в результаті розгляду комісія рекомендує затвердити висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав Єгорову Р.О. Підставою такого висновку є те , що рішенням суду, діти Єгорової Р. О. були відібрані у матері, без позбавлення її батьківських прав. Але, за весь період мати не виявляла ініціативи та не  змінила своє ставлення до виховання  дітей, для того, щоб повернути їх  у сім’ю. Тому питання винесено на розгляд виконкому селищної ради, в результаті члени виконкому проголосували одноголосно, та затвердили висновок органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав.

Четверте питання порядку денного стосувалось утворення та затвердження складу суб’єктів міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Утворення міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах необхідне для того, щоб терміново та оперативно реагувати в тих кризових ситуаціях, коли діти знаходяться в складних життєвих обставинах. Доповідачем оголошено склад команди селищної ради в кількості 5 чоловік. В результаті обговорення члени виконкому одноголосно підтримали доповідача.

П’яте питання стосувалось створення комісії з питань визначення напрямів та об’єктів на які буде спрямовано у 2022 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних, забезпечення дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 615 від 18.06.2021 року, для того, щоб отримати у 2022 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних, забезпечення дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа винесено на розгляд питання щодо створення комісії та затвердження її складу. В результаті обговорення прийняті відповідні рішення.

Шосте питання порядку денного стосувалось затвердження списків дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку в Слобідській селищній раді. В результаті обговорення даного питання доповідач наголосила, що є три види списків дітей-сиріт:

1 черга — від 16 років до 23 років ;

2 черга — від 23 років до 35 років;

3 черга — від 35 років.

В ці списки, по Слобідській громаді входять 10 осіб ( 1 черга — 7 осіб, 2 черга — 3 особи). За результатами обговорення прийнято відповідні рішення.

Ще одне питання порядку денного засідання стосувалось зняття з квартирного обліку. дитини-сироти Рашкован Тетяни Миколаївнуи, якій було придбано житло, тому питання щодо необхідності зняття її з квартирного обліку розглядалось на сьогоднішньому засіданні. Проголосовано одноголосно.

Серед інших питань порядку денного, членами виконавчого комітету Слобідської селищної ради розглянуто та затверджено питання про створення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території Слобідської селищної ради, про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у 2021-2022 навчальному році, про затвердження висновку конкурсної комісії щодо автомобільних перевезень на приміських автобусних маршрутах громади, про розгляд заяви Ткач Зінаїди Григорівни про переведення частини житлового будинку за адресою: смт Слобідка, пров. Панчуковий, буд. 7 в одно ціле. В результаті обговорення були прийняті відповідні рішення. Підбиваючи підсумки засідання Слобідський селищний голова Віктор Доцуленко подякував членам виконкому за активність у обговоренні нагальних питань та за конструктивну роботу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.