Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

НОВИНИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ!

Дата: 18.08.2021 12:47
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

Про виплату пенсії пенсіонерам МВС.

        Відповідно до постанови КМУ від 21.02.2018 року № 103 “Про перерахунок пенсій особам,  які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб” Пенсійним фондом України з 01.01.2016 року було проведено перерахунок пенсій, призначених згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” , особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) за прирівняною посадою з розміру грошового забезпечення поліцейського, враховуючи відповідні оклади за посадою, спеціальним званням, відсоткову  надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види горошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, установлених  законодавством, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, за січень 2016 року. 
        Перераховані пенсії виплачувались з 01 січня 2018 року, Крім того, з 01 січня 2019 року до місячного розміру пенсії окремою сумою здійснювалась виплата різниці між місячним розміром підвищеної пенсії і місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 01 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року. 
        В червні 2021 року завершилась виплата цієї різниці і, починаючи з 01 липня 2021 року, пенсіонерам Міністерства внутрішніх справ України здійснюється  виплата пенсій, перерахованмих відповідно до постанови № 103 без зазначеної вище доплати.

  Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб.

З метою поетапного зменшення диспропорцій в розмірах пенсій, призначених військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції), поліцейським та деяким іншим особам, та до прийняття Верховною Радою України законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців і деяких інших осіб
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити з 1 липня 2021 р. особам, яким призначено пенсію до
1 березня 2018 р. відповідно до Закону України “Про пенсійне
забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”
(далі — Закон) (крім військовослужбовців строкової служби), до розмірів
їх пенсій, визначених відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону станом на
1 березня 2018 р., щомісячну доплату в сумі 2000 гривень, яка враховується під час подальших підвищень розмірів пенсій, визначених відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону.
Особам, яким призначено (поновлено) пенсію після 1 березня 2018 р., розмір якої обчислено відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону (крім військовослужбовців строкової служби) з грошового забезпечення, визначеного станом на 1 березня 2018 р. або до цієї дати, встановлюється щомісячна доплата, передбачена абзацом першим цього пункту.
У разі коли пенсія особам, зазначеним в абзацах першому і другому цього пункту, переглядалася (перераховувалася) після 1 березня 2018 р., щомісячна доплата, встановлена абзацами першим і другим цього пункту, не виплачується, крім випадків, коли розмір пенсії після такого перегляду (перерахунку) збільшився менше ніж на 2000 гривень. Якщо сума збільшення пенсії під час її перегляду (перерахування) не досягала 2000 гривень, щомісячна доплата, передбачена абзацом першим цього пункту, встановлюється в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.
Щомісячна доплата, передбачена цим пунктом, встановлюється у межах максимального розміру пенсії, визначеного Законом, починаючи з 1 липня 2021 року.
2. Установити, що у разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної доплати, передбаченої пунктом 1 цієї
постанови, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім
пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсію,
призначену відповідно до Закону, не досягає 3854 гривень, таким особам
встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій.


Про виплату пенсії з 01 вересня 2021 року.

Відповідно до статті №47 Закону України “Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування” є два способи виплати пенсії:
- за зазначеним в заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах україни організаціями, що здіснюють виплату і доставку пенсії, 
- через установи банків.
Пенсію з доставкою за місцем фактичного проживання пенсіонера виплачує національний оператор поштового зв’язку — акціонерне товариство “Укрпошта”.
Уповноваженими  на виплату пенсій в Україні є 44 банки.
Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати пенсії. Зміна способу виплати пенсії проводиться на підставі заяви одержувача пенсії.
Враховуючи зазначене, пенсіонери і після 01 вересня  за бажанням продовжуватимуть отримувати пенсії через АТ “Укрпошта” з доставкою додому чи у поштових  відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров’я , наявності інвалідності або потреби у постійному сторонньому догляді. Оплату послуг доставки пенсій здійснює за постійними тарифами Пенсійний фонд України.
Водночас постановою КМУ від 26.05.2021 року 3 546 “Про внесення змін до деяких  постанов Кабінету Міністрів україни” передбачено проведення відбору на конкурсній основі організацій, що надаватимуть послуги доставки пенсій за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України з 01.01.2023 року.
До зазначеної дати функції організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання у межах України, здійснює АТ “Укрпошта” на умовах тристоронніх договорів, укладених відповідно до постанови КМУ від 16.12.2020 року №1279 “Деякі питання органзації виплати пенсій та грошової допомоги”.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних