Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

ЗВЕРНЕННЯ СЛОБІДСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2021 08:27
Кількість переглядів: 1215

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Ось уже третій рік поспіль, 29 серпня ми відзначаємо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлений «На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві...» відповідно указу Президента від 23 серпня 2019 року.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. «Іловайський котел» у наших літописах залишиться, як величезне горе і водночас – приклад героїзму і самовіддачі тих людей, які попрощавшись із життям, дивом повернулися додому живими. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. За час неоголошеної війни на сході нашої держави ми втратили тисячі українців. 
Кажуть, людина жива, доки жива пам’ять про неї. Сьогодні ми схиляємо голови на згадку про кожного українського захисника, який віддав життя за Батьківщину. Доземно вклоняємося мужності та самовідданості справжніх Героїв. Вони  – приклад патріотизму та незламності українського народу.
В пам’ять про подвиг військових маємо об’єднатися та щоденно наполегливо працювати – заради сильної та квітучої України. Вільної, незалежної держави, яка дотримується європейських цінностей.
Миру та злагоди нашій Батьківщині!
Героям слава!
Слава Україні!

 

З  повагою,

Слобідський селищний голова Віктор Доцуленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних