Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Змінено правила прикордонного режиму.

Дата: 05.10.2021 15:42
Кількість переглядів: 458

             Фото без опису

              Змінено правила прикордонного режиму

У зв’язку зі змінами адміністративно – територіального устрою України, Кабінет Міністрів України унормував питання прикордонного режиму в контрольованих прикордонних районах.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань прикордонного режиму» № 890 від 4 серпня 2021 року, Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України, що регламентують питання прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах.

Зміни були ініційовані Адміністрацією Держприкордонслужби України, з метою ефективного реагування на сучасні загрози на держаному кордоні та у контрольованих прикордонних районах.

Також нововведення допоможуть привести нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України, до вимог постанови Верховної Ради, у зв’язку зі зміною адміністративних територій районів, які безпосередньо прилягають до державного кордону. Крім цього, внесені зміни створюють умови для ефективнішого моніторингу надводної обстановки і реалізації громадянами конституційного права на відпочинок.

Зокрема, за рішенням Уряду актуалізовано перелік міст та районів, на території яких установлюються контрольовані прикордонні райони.

Змінено ширину прикордонної смуги, яка становитиме 5 кілометрів вздовж всього сухопутного кордону. Раніше ширина прикордонної смуги була більшою та встановлювалася у межах прилеглих до державного кордону територій селищних і сільських рад.

У прийнятому документі уточнено питання, щодо виходу у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах суден і плавзасобів, що не підлягають реєстрації та нагляду класифікаційного товариства, у територіальне море та внутрішні води України та умов експлуатації об’єктів базування у контрольованих прикордонних районах.

Також визначено порядок посадки та висадки пасажирів на засоби для розваг на воді та маломірні судна, що їх буксирують, у місцях масового відпочинку населення на воді. Також Уряд визначив режимні обмеження, щодо використання літальних апаратів у контрольованих прикордонних районах за межами аеродромів, вертодромів або злітно-посадкових майданчиків.

Про використання літальних апаратів їх власники, експлуатанти мають проінформувати підрозділ Держприкордонслужби не пізніше ніж за 30 хвилин до зльоту та одразу після посадки.

Змінами, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 року № 1199, актуалізовано перелік міст та районів, на території яких установлюються контрольовані прикордонні район. В Одеській області це - Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський, Роздільнянський райони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних