Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

ПАМ’ЯТКА Головного управління ДПС в Одеській області для платників податків - фізичних осіб, які є депутатами місцевих рад з питань податкового боргу.

Дата: 16.11.2021 09:54
Кількість переглядів: 227

  Фото без опису

 

ПАМ’ЯТКА

Головного управління ДПС в Одеській області для платників податків - фізичних осіб, які є депутатами районних міських, селищних, сільських рад Одеської області, Одеської міської ради або перебувають на публічній службі, а саме здійснюють діяльність на посадах державної служби або в органах місцевого самоврядування регіону, з питань податкового боргу.

Цією пам’яткою Головне управління ДПС в Одеській області має на меті зосередити увагу платників податків - фізичних осіб, які є депутатами районних, міських, селищних, сільських рад Одеської області, Одеської міської ради (далі - депутати місцевих рад) або перебувають на публічній службі, а саме здійснюють діяльність на посадах державної служби або в органах місцевого самоврядування регіону, на окремих питаннях оподаткування, пов’язаних із податковим боргом.

Відповідно до пункту 59.1 статті 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-УІ (із змінами і доповненнями) у разі коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу.

Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Але якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на теперішній час - 3060 грн), податкова вимога не надсилається (не вручається).

За таких умов платник податків - фізична особа зможе переконатися у відсутності у нього податкового боргу або, навпаки, - дізнатися про його наявність, щоб потім сплатити борг, звернувшись до фахівця відповідного територіального відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області або Центру обслуговування платників державної податкової інспекції відповідного району Одеської області, міста обласного значення, району міста Одеси Головного управління ДПС в Одеській області за телефонами, зазначеними в рубриці «Головна>Окремі сторінки>Структура» (https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/stuktura) на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС (https://od.tax.gov.ua) або в довіднику, що додається.

Переконані, що відповідальне ставлення депутатів місцевих рад як представників інтересів територіальних громад, виборців свого виборчого округу, а також державних службовців на місцях, посадових осіб органів місцевого самоврядування до виконання свого конституційного обов’язку сплачувати податки в порядку і розмірах, встановлених законом, стане зразковим прикладом та надійною запорукою сумлінного ставлення наших співгромадян до обов’язку щодо своєчасної та повної сплати податків.

ДОВІДНИК

телефонів територіальних підрозділів управління по роботі з податковим боргом
Головного управління ДПС в Одеській області

Приморський відділ по роботі з податковим боргом

Київський та Приморський райони м. Одеси

(048)719-52-63

Малиновський та Суворовський райони м. Одеси

(048) 705-63-75, (048) 705-63-74

Південний відділ по роботі з податковим боргом

м. Ізмаїл, Арцизький, Белградський, Ізмаїльський, Кілійський, Ренійський, Саратський, Тарутинський і Татарбунарський райони

(04840) 4-57-02

 

Причорноморський відділ по роботі з податковим боргом

м. Чорноморськ, Білгород-Дністровський район

(04868) 3-49-00

м. Білгород-Дністровський

(04849) 2-25-02

Біляївський район, м. Тепло дар

(04852) 2-56-49

Овідіопольський район

(04851) 3-12-79

 

Центральний відділ по роботі з податковим боргом

Березівський район

(04856) 2-18-68

Доброславський район

(04855) 9-15-48

Іванівський район

(04854)3-13-06

м. Южний

(04842) 2-33-22

 

Північний відділ по роботі з податковим боргом

м. Подільськ, Ананьївський, Великомихайлівський, Подільський, Окнянський, Роздільнянський, Савранський, Захарівський та Ширяївський райони

(04862) 2-44-13

Балтський та Кодимський райони

(04866) 2-15-90

Любашівський та Миколаївський райони

(04864) 2-17-18

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних