Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Як до одноразової (спеціальної) добровільної декларації приєднати додатки?

Дата: 29.11.2021 09:20
Кількість переглядів: 298

Фізична особа, яка виявила бажання подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію щодо власних активів, розміщених за межами території України, зобов’язана надати підтверджуючі документи одночасно з поданням такої Декларації.

Так, для об’єктів декларування, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 94
розд. ХХ «Перехідні положення»
Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування шляхом додання до Декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування (п.п. 7.1 п. 7 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Також для об’єктів декларування, визначених п.п. «б» – «е» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ,  декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до Декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України (п.п. 7.2 п. 7 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Крім того, згідно з абзацем дев’ятим  п.п. 7.2 п. 7  підрозд. 94  розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, декларант може додати до Декларації відповідні документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України.

Для приєднання до заповненої в електронному вигляді Декларації сканованих копій документів, що підтверджують вартість активів, необхідно в кінці Декларації проставити позначку «відмітка про наявність додатків» та у розділі «Додатки» заповнити поля щодо основних реквізитів документів, що додаються. При цьому кожен документ має бути збережений в окремому додатку. Для збереження сканованого документа необхідно натиснути кнопку «Зберегти».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.