Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Відбулась 14 сесія VIII скликання Слобідської селищної ради.

Дата: 24.12.2021 11:57
Кількість переглядів: 652

      Фото без опису

    22 грудня 2021 року, під головуванням Слобідського селищного голови Віктора Доцуленко відбулася чергова сесія Слобідської селищної ради. На сесії була присутня депутат Подільської районної ради Колеснік Оксана Євгеніївна.
    Депутати розглянули ряд питаннь, які попередньо були опрацьовані на депутатських комісіях. 
     По першрму питанню порядку денного « Про  виконання плану Програми соціально – економічного та культурного розвитку Слобідської селищної ради Одеської області за 2021 рік (звіт) та затвердження плану Програми соціально – економічного та культурного розвитку Слобідської селищної ради Одеської області  на 2022 рік» доповідав селищний голова Віктор Доцуленко. В своєму звіті наголосив, що з розрахунку того, що громада тільки створилася і при відсутності будь-якого потенціалу, перед нами було покладено непросте завдання - створити громаду та в подальшому розвиватися. І ми, незважаючи на велику кількість проблем,  цей шлях розпочали та пройшли. Звичайно, не все вдалося що планувалося, але багато чого зроблено і насамперед завдячуючи депутатській підтримці, як на обласному, районному так і на місцевому рівні, виконавчому апарату Слобідської селищної ради та мешканцям громади, які, в цей непростий час становлення, підтримували та ставилися з розумінням до рішень. Ця підтримка дає нам змогу в подальшому сконцентруватися та працювати надалі на благо нашої громади. 
       За період 2021 року проводилась робота по упорядкуванню територій громади ( скошування бур’янів, рубка порослі на обочинах доріг, прибирання опалого листя, очищення доріг від снігу). На ці роботи використано 35 тис.грн. Проведено капітальний ремонт каналізаційно-насосної станції, яка була в аварійному стані, використано 300 тис.грн. На упорядкування сміттєзвалищ витратили 43 тис.грн.  Проводилось озеленення паркових зон в селі Мала Слобідка та селі Тимків – 39,8 тис.грн. На ямковий ремонт доріг використано 51 тис.грн. Протягом року, на поточний ремонт приміщення Будинку культури с. Тимків та смт Слобідка використали 168,35 тис.грн.
       Відшкодування різниці в тарифах на водопостачання та фінансова підтримка КП «Водоканал Слобідка» для місцевого бюджету коштувала 1 283,0 тис.грн. На виготовлення генерального плану села Мала Слобідка використано 240,0 тис.грн., на утримання місцевої пожежної команди - 660,0 тис.грн., на орендну плату за пожежний автомобіль – 30 тис. грн. в рік. На вуличне освітлення по смт Слобідка використано 549 тис.грн. Кошти, які планувалось використати та не використані, перейдуть на котловий залишок та будуть задіяні в наступному році.
    Стосовно затвердження плану Програми соціально-економічного  та культурного розвитку громади на 2022 рік на розгляд винесено  перелік, в якому передбачено упорядкування територій громади, поточний ремонт пам’ятників та братських могил, поточні ремонти водогону в селі Мала Слобідка, вивезення твердих побутових відходів, які на сьогоднішній день проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету, ямковий ремонт доріг,  поточний ремонт Будинку культури смт Слобідка, покрівлі Слобідської селищної ради  та дитячого садка «Смішарики», упорядкування територій кладовищ. Планується проведення ремонту кімнати дозвілля в приміщенні Будинку культури села Тимків, облаштування території для здійснення торгівлі. На протязі року планується проведення інвентаризації земель громади, придбання водяних насосів та насосу для відкачки води на водонасосній станції, ремонт електромережі, капітальний ремонт дорожнього покриття в селі Мала Слобідка ( вул. Шкільна ), придбання житла для дітей-сиріт, виготовлення технічної документації автошляху Слобідка-Борщі. За рахунок субвенції з державного бюджету планується розвиток  мережі Центра надання адміністративних послуг, створення спортивного комплексу та центру культурного дозвілля.  Перелік запланованих робіт, які будуть проводитись в 2022 році ретельно опрацьований депутатським корпусом та затверджений.      
     Наступним питанням порядку денного розглядалось питання про  внесення змін до рішення селищної ради від 23 грудня 2020 року № 31-VІIІ «Про селищний бюджет на 2021 рік» та про селищний бюджет Слобідської селищної ради на 2022 рік. Доповідала начальник фінансового відділу Слобідської селищної ради. Доповідачка наголосила, що бюджет Слобідської селищної ради на 2022 рік планувався після прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік». Обсяг доходів бюджету селищної ради розраховано з урахуванням чинних норм податкового та бюджетного законодавства, основних макроекономічних показників економічного та соціального розвитку України і становлять 33 230,6 тис.грн., з них:
-    Власні доходи – 19 355,0 тис.грн.;
-    Базова дотація – 5 082,0 тис.грн.;
-    Осівтня субвенція – 8 793,6 тис.грн.
Бюджетоутворюючими джерелами формування дохідної частини є:
-    Податок на доходи з фізичних осіб – 22,2 %
-    Плата за землю – 72,4 %
-    Єдиний податок – 5,2 %
До видатків селищної ради увійшли 3 розпорядника коштів:
-    Слобідська селищна рада
-    Відділ освіти, молоді, спорту, культури, туризму та 
      охорони здоров’я 
-    Фінансовий відділ.
Бюджет Слобідської селищної ради на 2022 рік, при потребі буде уточнюватися залежно від законодавчих змін у податковій політиці, показників соціального та економічного розвитку території та реальних можливостей бюджету на відповідний рік.
   На пленарному засіданні сесії прийнято та затверджено ряд Програм щодо соціальної підтримки населення, розвитку культури та фізичної культури Слобідської селищної ради. Затверджено рішення про створення Центру культури, дозвілля та спорту Слобідської селищної ради, Положення Центру та  структуру, штатну чисельність та штатний розпис Центру. Затверджено зміни до рішення Слобідської селищної ради від 23.12.2021 року № 30-VIII « Про організацію харчування  в закладах загальної середньої освіти та дошкільної освіти» шляхом викладання його в новій редакції.
     Питання щодо  введення в дію Комунальним підприємством «Водоканал Слобідка» тарифів на водопостачання та водовідведення на території Слобідської селищної ради на 2022 рік розглянуто депутатами та прийнято рішення, що дане питання необхідно винести на громадське обговорення і тільки після цього  затверджувати нові тарифи на водопостачання та водовідведення. 
      Заключним і найбільшим за кількістю розглянутих заяв  ( 59 заяв ) став блок земельних питань. Із поясненнями за кожною із розглянутих до сесії заяв виступала начальник відділу земельних ресурсів та комунальної власності, ЖКГ та благоустрою Слобідської селищної ради. За кожною із заяв прийняте відповідне рішення.  
       Із рішеннями, що були прийняті на 14-й сесії восьмого скликання Слобідської селищної ради, можна буде ознайомитися після їх оприлюднення у встановлені чинним законодавством терміни на офіційному веб-сайті ради в розділі «Офіційні документи».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних