Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Сервіси Пенсійного фонду України.

Дата: 24.12.2021 13:45
Кількість переглядів: 688

Фото без опису

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ВЕБ-ПОРТАЛІ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО  ФОНДУ УКРАЇНИ

Он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП): Зайти на веб-портал ПФУ в мережі Інтернет за адресою: www.portal.pfu.gov.ua .На екранній формі «Вхід» в закладці «За ЕЦП» можна ознайомитися зі списком АЦСК (Акредитованих центрів сертифікації ключів), ЕЦП яких підтримує веб-портал ПФУ. Якщо Ви ще не маєте ЕЦП одного з цих АЦСК, необхідно звернутися в АЦСК та отримати його. Ключ ЕЦП може зберігатися на флешці або на жорсткому диску Вашого комп’ютера. Для авторизації за ЕЦП з флешки потрібно зайти на веб-портал, обрати пункт головного меню «Вхід» та виконати перший вхід на портал за ЕЦП (закладка «За ЕЦП»). Електронний цифровий підпис (ключ ЕЦП) міститься й на електронному пенсійному посвідченні. Для авторизації за ЕЦП з електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) оберіть пункт головного меню «Вхід» та виконайте перший вхід на портал за ЕПП (закладка «За ЕЦП»). У Кабінеті Роботодавця веб-порталу можна подивитися інформацію про сплату ЄСВ, зокрема щодо заборгованості підприємства по даному виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, в кабінеті відображається інформація, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не отримали зарахування певного періоду до страхового стажу. Крім того, в кабінеті також містяться відомості про звітність по сплаті ЄСВ. Зокрема, роботодавець може бачити зауваження до його звітів і рекомендації щодо усунення неточностей. Ще одна функція, яка стає доступною для роботодавця в його кабінеті, це можливість отримати інформацію про страховий стаж для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні). Раніше первинні дані для розрахунку – страховий стаж і розмір зарплати – надавали самі працівники. Для цього вони зверталися в управління Пенсійного фонду за довідками. Тепер отримання необхідних відомостей значно спрощується.

Як оформити пенсію та пенсійне  посвідчення  через ВЕБ-портал.

Щоб подати звернення про призначення пенсії в режимі онлайн, потрібно ввійти на вебпортал послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua за допомогою ЕЦП через пункт меню “ВХІД” далі “УВІЙТИ ДО СИСТЕМИ ЗА ЕЦП”.

Потім  заповнити запропоновану анкету й прикріпити до заяви скановані копії необхідних документів, перелік яких зазначено на вебпорталі.

Потрібно заздалегідь зробити сканкопії всіх документів.

В заяві потрібно вибрати орган ПФУ , до якого ви звертаєтесь, вид пенсії, зазначити адресу місця проживання, інформацію про пасторт,

 ідентифікаційний код, та іншу інформацію.

Вибраєти вид бажаного формату пенсійного посвідчення:

паперового зразка чи електронного у вигляді пластикової картки.

Вибрати спосіб інформування щодо етапів обробки заяви,  далі потрібно підписати заяву ЕЦП і надіслати в орган  ПФУ.

За результатами опрацювання заяви в “Особистому кабінеті” відображатиметься інформація про стан її обробки та ухвалене рішення про призначення пенсії.

Якщо зазначені неправильні, некоректні дані чи не заповнені всі поля, то система не дозволить відравити заяву. В такому разі треба повернутися до роботи з електронним документом і виправити помилки в заяві. Заява про призначення пенсії обробляється протягом 10 днів. Далі працівники ПФУ зв’язуються з заявником та повідомлять, коли прийти за пенсійним посвідченням. Застрахована особа може подати заяву про призначення пенсії не раніше як за місяць до досягнення пенсійного віку.

Пенсію за віком призначають із дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку. Пенсію по інвалідності призначають із дня встановлення інвалідності. Пенсію у зв’язку з втратою годувальника призначають із дня, що настає за днем смерті годувальника.

АВТОМАТИЧНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ

1. Отримай кваліфікований електронний підпис (КЕП);

2. Зареєструйся на ВЕБПОРТАЛІ Пенсійного фонду України PORTAL.PFU.GOV.UA;

3.Ввійди до особистого кабінету на ВЕБПОРТАЛІ Пенсійного фонду України за допомогою КЕП;

4.Заповни анкету -заяву (загальні дані, дані дакументу, що засвідчує особу, адресу, спосіб отримання виплати);

5.Додай скановані копії документів;

6.Підпиши анкету-заяву КЕП та надішли до органу Пенсійного фонду України;

7.При досягненні пенсійного віку отримай інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення, розмір пенсії зав допомогою СМС -повідомлення, засобами ВЕБПОРТАЛУ.

Кабінетом Міністрів України прийнята постанова

від 09.12.2021 року № 1307, яка передбачає :

1. Внести до постанов Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Офіційний вісник України, 2011 р., № 92, ст. 3343; 2017 р., № 94, ст. 2841; 2019 р., № 54, ст. 1880) і від 26 вересня 2012 р. № 886 "Про комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках" (Офіційний вісник України, 2012 р., № 73, ст. 2940; 2015 р., № 16, ст. 412) зміни.

2. Установити, що в разі коли в осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, стосовно яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю, а також осіб, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа, розмір пенсії, обчислений відповідно до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Офіційний вісник України, 2011 р., № 92, ст. 3343) з урахуванням змін, затверджених цією постановою, буде більшим від розміру пенсії, обчисленої відповідно до Законів України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" і "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", здійснюється автоматичне, без звернення особи, переведення на пенсію на умовах, передбачених Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", за документами, що містяться в матеріалах пенсійних справ, про що органи Пенсійного фонду України інформують зазначених осіб шляхом надсилання листа або смс-повідомлення на номер мобільного телефону операторів мобільного зв’язку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних