Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

День українського добровольця.

Дата: 14.03.2022 10:41
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

 

                                              Шановна Слобідська громадо!

Сьогодні в Україні відзначають День українського добровольця. Це свято на честь українських добровольців відзначається в Україні 14 березня, починаючи з 2017 року. Дата вибрана не випадково, адже саме цього дня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану  вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях.

Хоч це Свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує дружній український народ.

Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ – воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України – легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. А, підчас Першої світової війни та Другої світової  війни саме добровольці першими стали на захист вітчизни.

Але найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. Тоді гордістю українського народу знову стали українські добровольці. Саме завдяки їм  вдалося зупинити просування агресора в найважчий період 2014 року. Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу, озброїти армію та підготувати їм професійну заміну. Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них нині увійшли до складу  силових структур, які сьогодні героїчно боронять нашу Батьківщину від російської нечесті.  

Низький уклін усім, хто долучався і продовжує гідну справу добровольчої допомоги із захисту рідної землі! Дякуємо  воїнам-добровольцям за небайдужість, патріотизм та активну громадянську позицію!

 

Слобідський селищний голова  Віктор Доцуленко.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних