Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Важлива інформація! Подільський місцевий центр з надання БВПД надає роз'яснення.

Дата: 18.03.2022 10:09
Кількість переглядів: 347

Фото без опису 

  Перетинаючи державний кордон, пам'ятайте, що існують злочинні угрупування, які можуть скористатися вашим уразливим становищем. Вони можуть обманом, шантажем або насильством обмежити вашу свободу і примусити вас до трудового або сексуального рабства.

???? Рекомендації щодо трьох щаблів безпеки від Міністерства соціальної політики та партнерів:

? безпека документів:

???? ніколи й нікому не віддавайте свій паспорт чи документи, які ідентифікують вашу дитину;

???? завчасно зробіть копії документів;

? безпека пересування:

???? ретельно розплануйте маршрут подорожі;

???? намагайтеся не сідати в авто до незнайомих людей;

???? сідаючи в авто до незнайомих людей, сфотографуйте його номер та надішліть близьким;

? безпека спілкування:

???? нікому не віддавайте свій мобільний телефон;

???? будьте обачні й не довіряйте сліпо випадковим незнайомим жінкам;

???? домовтеся з близькими про певне кодове слово або знак, що буде означати небезпеку та потребу в допомозі;

???? щодня будьте на зв'язку з рідними.

??? У випадку, якщо ви підозрюєте, що потрапили в руки торговців людьми – одразу телефонуйте 112 (лінія екстреної допомоги в ЄС).

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без описуФото без опису

Фото без опису    Як встановити інвалідність, продовжити тимчасову непрацездатність під час війни?

???? Якщо людина, що звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії

???? ?Медико-соціальні експертні комісії здійснюють свої функції за направленням ЛКК незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування особи, що звертається для встановлення інвалідності

???? У разі неможливості направлення осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу в передбачені законодаством строки, рішення щодо продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією

???? направлення лікарем чи ЛКК на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.

Відповідна постанова КМУ: https://bit.ly/3J2QG8Y

#консультаціяБПД

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без описуКуди в умовах воєнного стану можна подати заяву про призначення пенсії за віком?

????При наявності усіх необхідних документів, для призначення пенсії можна звернутись до будь-якого сервісного центру ПФУ незалежно від регіону. Місце прописки та фактичного проживання для призначення пенсії не мають значення, оскільки Пенсійний фонд володіє Рєстром застрахованих осіб, де зберігається інформація про кожну людину, яка офіційно працювала.

У зв'язку з активними бойовими діями в певних регіонах робота сервісних центрів ПФУ може бути обмежена. Або відомства можуть не працювати зовсім.

Про можливість оформлення пенсії в тому чи іншому відділенні варто заздалегідь уточнити. Контакти сервісних центрів ПФУ у регіонах тут: https://bit.ly/3vXL2B9

Документи, необхідні для призначення пенсії:

????паспорт,

????ідентифікаційний код,

????документи про страховий стаж (трудова книжка, диплом про очне навчання, військовий квиток та ін.),

????довідка про заробітну плату за 60 місяців підряд по 30.06.2000 року (за бажанням),

????реквізити банківського рахунку (якщо обрано спосіб виплати через банк),

????фотографія для пенсійного посвідчення.

??Жінки у разі зміни прізвища надають свідоцтво про шлюб.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без описуЯк підтвердити своє перебування в статусі безробітного, якщо ваш центр зайнятості не працює через воєнні дії?

Якщо ви перебуваєте на території, де тривають воєнні дії, рекомендуємо ????телефонувати за день до призначеного прийому на номери «гарячих ліній» Державного та регіональних центрів зайнятості.

Фахівці «гарячої лінії» уточнюють у клієнта таку інформацію:

??центр зайнятості реєстрації,

?? прізвище, ім’я, по батькові,

??дату народження,

??номер облікової картки платника податку (за можливості).

Ця інформація передається до центру зайнятості вашої реєстрації або ж до центру, який тимчасово обслуговує клієнтів вашого регіону. Такий телефонний дзвінок прирівнюється до підтвердження наміру перебування в статусі безробітного. Виплата допомоги по безробіттю буде продовжена. Номери «гарячої лінії» служби: ???? : +380963841043; +380677465665, +380635824623, +380990980243, +380981524170, +380683089314, +380934802190, +380963265646. #БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без описуЛюди, які зараз змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є внутрішньо переміщеними особами.

??Нагадуємо, що згідно з Законом України "Про безоплатну правову допомогу", внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру.

А громадяни України, що звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, мають право на представництво інтересів з питань, пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік ВПО.

Введення воєнного стану не призводить до обмежень прав суб’єктів на безоплатну правову допомогу, гарантованих Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Безоплатна правова допомога надається у порядку та за наявності підстав, визначених законом.

??Також зазначаємо, що 13 березня внесено зміни до ????Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік ВПО. Тепер по довідку про взяття на облік ВПО кожен зможе звернутись не лише до органів соціального захисту населення РДА та міст обласного значення, а й до уповноваженої особи громади, ЦНАПу, а згодом – просто подати заяву через Портал Дія. Уповноважена особа територіальної громади/ЦНАПу після реєстрації заяви формує електронну справу з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики для включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Детальніше про це в Постанові Кабміну ???? https://bit.ly/3KOvBjc

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без описуЗакон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", ухвалений 3 березня цього року (https://bit.ly/3Ie0H1F) передбачає, що кожен українець або особа, яка легально перебуває в Україні, може отримати зброю та боєприпаси від України та протистояти агресії РФ.

Застосування цивільними зброї, виданої Україною, прирівнюється до Закону про застосування зброї військовослужбоцями. Цю зброю необхідно буде віддати до органів Нацполіції не пізніше, як за 10 днів по закінченню або війни, або воєнного стану в Україні.

Протистояти агресії РФ можна за допомогою власної зброї.

Список дозволеної власної зброї:

???? Іменна вогнепальна зброя

???? Пістолети, револьвери, гвинтівки та гладкоствольна зброя

???? Мисливська нарізна зброя

???? Комбінована зброя

З цивільних знімається відповідальність за використання вогнепальної зброї (зі списку) проти агресії РФ.

За цим посиланням - https://bit.ly/3tdNaCZ читайте про Порядок видачі вогнепальної зброї і боєприпасів до неї цивільним особам, які беруть участь у відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації та/або інших держав #БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних