Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Українці, які стали вимушеними переселенцями, гарантовано отримають допомогу від держави!

Дата: 23.03.2022 10:10
Кількість переглядів: 222

Фото без описуФото без опису

Фото без описуУкраїнці, які стали вимушеними переселенцями, гарантовано отримають допомогу від держави! Президент України Володимир Зеленський започаткував програму «Гроші-робота-житло». Наша сила - в єдності та взаємодопомозі! Разом - до Перемоги!

Фото без опису

Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Такі зміни стали можливі завдяки урядовим ініціативам, а саме - ухваленню відповідної Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331. Так, у документі зазначається, що компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Зі свого боку роботодавець має перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Важливою умовою є подання податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік. Розмір встановленої зарплати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної, встановленої законодавством. Щомісячна компенсація становить 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу.

 

Фото без описуЯк отримати компенсацію і який перелік документів підготувати https://is.gd/LhHotZ

 

Фото без опису«Закликаємо всіх роботодавців, які працевлаштовують на роботу внутрішньо переміщених осіб, подавати заяви через “Портал Дія” або звертатися до центрів зайнятості. Ми завжди готові до співпраці, наша мета – допомогти людям знайти роботу та підтримати бізнес в умовах воєнного часу. Дякуємо уряду і Міністерству економіки за своєчасні ініціативу та підтримку», - наголосила директорка Державного центру зайнятості Юлия Жовтяк.

Міністерство економіки України

#ДСЗ #служба_заи?нятості

 

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022 року №334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану”. У документі визначено можливі способи подачі заяви для набуття статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю:

 

Фото без описучерез «Портал Дія», зокрема через мобільний додаток «Порталу Дія»;

 

Фото без описуособисто в центрі зайнятості;

 

Фото без описуза допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку.

Покрокові інструкції щодо реєстрації https://www.dcz.gov.ua/stor.../reyestraciya-bezrobitnyh-2022, обслуговування під час воєнного стану https://www.dcz.gov.ua/.../obslugovuvannya-gromadyan-pid...)

Більш детально про заповнення заяв та перелік необхідних для реєстрації в службі зайнятості документів тут: https://is.gd/oMP8aK

Реєстрація безробітного може припинятися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження перебувати у статусі безробітного.

Також у документі передбачається припинення реєстрації безробітного в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану (інформація тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/753-2011-%D0%BF#Text).

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних