Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

До уваги мешканців Слобідської громади! Оформлення допомоги в рамках Програми «єПідтримка», підтримки ЗСУ, придбання ОВДП.

Дата: 28.03.2022 11:31
Кількість переглядів: 228

 Фото без описуФото без опису

 


 

 

 

 

Відповідно до постанови КМУ від 04.03.2022 р. No 199 передбачено перерозподіл бюджетних кошти і надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв'язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

     Допомога буде надаватися в рамках Програми «єПідтримка»,  затвердженої постановою КМУ «Деякі питання надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка»» від 09.12.2021 р. No 1272, до якої і внесено відповідні зміни.

    Розмір допомоги становить 6500 гри. Надавати її будуть застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізособам - підприємцям, страхувальники яких одночасно відповідають таким ознакам:

• перебувають на обліку як платники ЄСВ в окремих адміністративно-

територіальних одиницях за переліком, що затверджується Кабміном за

поданням ДСНС;

• подали в установленому законодавством порядку податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік;

• не є бюджетними установами, фондами загальнообов'язкового державного страхування. Допомогу отримують наймані працівники підприємств і компаній, що працюють офіційно, та ФОПи 1-4 груп, які мешкають у таких регіонах:

 Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська, Київська області та Київ.

Для отримання коштів необхідно подати запит через мобільний застосунок Дія - Послуги - єПідтримка - Отримати допомогу. Зарахування відбудеться на картку єПідтримка протягом 10 робочих днів від дати подання заявки.

 Також звертаємо Вашу увагу, що після того, як росія розпочала повномасштабну війну в Україні, уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином планується залучити до 400 млрд грн. Кошти підуть на забезпечення проведення пріоритетних видатків держбюджету України в умовах воєнного стану. Україна вже випускала військові облігації у 2014 році. Після анексії Криму та окупації російськими найманцями частини територій Донецької та Луганської областей влада вирішила залучити на потреби армії 100 млн грн.

  Весь випуск дворічних паперів викупили швидко попри невисоку дохідність - 7% річних. Здається, саме тоді українці усвідомили істинність давньої фрази: "Хто не хоче годувати власну армію, буде годувати чужу". Гроші, які залучає Мінфін, поступають на його рахунок і далі здійснюються видатки. Зараз ситуація така, що в пріоритеті - армія. Військовими вони називаються тому, що вони розміщуються під час війни.

 ОВДП в Україні (на відміну від депозитів), не оподатковується. Військові облігації в Україні продають за річною ставкою в 11%. Також є можливість придбати облігації на більш короткий термін, але ставка буде меншою - 10%. Розміщення під таку ставку - це допомога Україні. У світі вже давно існує така практика, що населення з патріотичних причин позичає уряду під низьку ставку, для того, щоб профінансувати армію. Вартість однієї облігації становить 1 000 грн, вона також може бути визначена в іноземній валюті.

     За 22 березня Мінфін розмістив військові облігації на суму понад 6 млрд гривень. З них 4,8 млрд грн - від розміщення річних облігацій, інша частина - від короткострокових.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних