Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Пам’ятка щодо профілактики інфекційних хвороб, які мають водний шлях передачі

Дата: 05.04.2022 12:54
Кількість переглядів: 606

  Фото без опису

  Цьогоріч, як й минулого року, за результатами лабораторного контролю   Головним управлінням Держпродспоживслужби в  Одеській області фіксуються факти невідповідності питної води джерел децентралізованого водопостачання  гігієнічним  вимогам.

З цього приводу, а також з метою профілактики інфекційних хвороб, які мають водний шлях передачі, нагадуємо про деякі прості правила гігієни.

      По-перше. Для задоволення питних потреб та приготування їжі, користуйтесь водою з колодязів громадського користування та індивідуальних колодязів, яка відповідає гігієнічним вимогам та є безпечною в  епідемічному та радіаційному відношенні, має сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад ( за результатами лабораторного контролю).

      По-друге. У разі невідповідності питної води гігієнічним вимогам необхідно провести її знезараження. Підготовка до знезараження вимагає проведення низки кроків: необхідно відкачати воду, відновити цілісність бетонних кілець і швів, очистити стінки та дно колодязя.

       По-третє. Для дезінфекції колодязів слід застосовувати спеціальні препарати, що мають дезінфекційні  і антибактеріальні властивості. Вони повинні бути здатні: знищувати патогенні організми, не бути токсичними, тобто бути безпечними для здоров’я, легко змиватися. Найпопулярніші препарати для дезінфекції, які зареєстровані на території України та мають позитивний висновок держсанепідекспертизи - це хлорне вапно, засоби “Акватабс”, “Жавілар Оксі”, “ДезТаб” та “Дезактін”.

         Й наостанок. За відсутності питної води гарантованої якості, використовуйте якісну та безпечну привізну  воду.

     У разі підозри  щодо розвитку ознак інфекційних захворювань- підвищення температури тіла, лихоманки, запаморочення, головного болю, болю у животі, нудоти, проносу, нежиті, пожовтіння шкіри, склери очей, висипів  на тілі - терміново зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування. Перебіг багатьох інфекційних хвороб прихований і може привести до тяжких наслідків.

         Не гайте часу! Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних