Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Фермери України розгорнули справжній аграрний фронт.

Дата: 06.04.2022 12:36
Кількість переглядів: 244

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ефірі спільного телемарафону #UAразом розповів, на яких напрямах сьогодні сфокусована робота Мінагрополітики.

«Запущені кредитні програми за підтримки Уряду, які в цей короткий термін, можливо, в дещо обмеженому, але в оперативному форматі дозволяють аграріям закривати їхні потреби з додаткового кредитування під час посівної», – зазначив Микола Сольський.

Крім того, за його словами, наразі Уряд і Мінагрополітики працюють із аграріями, щоб у такий непростий час зменшити обсяги проблем, що пов’язані з логістикою та вивезенням зерна.

«Треба віддати належне, що українські аграрії сміливо йдуть у посівну кампанію, незважаючи на такі складні об’єктивні обставини. Ми це бачимо повсюди. Наскільки впевнено і віддано воюють військові, настільки ж сміливо та віддано виходять у поля й аграрії», – підкреслив Міністр.

Він додав, що у прифронтових зонах аграріям найскладніше, адже по-перше, там дуже розірвані логістичні ключі; по-друге, це досить небезпечно; по-третє, має бути відповідний настрій, щоб проводити посівну в прифронтових або окупованих місцях.

Міністр розповів, що теперішні проблеми українських аграріїв допомагають вирішувати й дружні нам країни, насамперед сусідні. Вони виконують прохання України зі спрощення логістики, зі скасування документів на транзит, допомагають матеріально.

Війна проти нашої країни – це війна проти продовольчої безпеки Європи та світу, і це очевидна річ, яку сьогодні не треба нікому доводити, переконаний Міністр.

За його словами, продовольчі ціни вже зросли за останній місяць. Найближчим часом на ціни і дефіцит продуктів звернуть увагу навіть ті країни, які десятиліттями ніколи з подібним не стикалися.

«З різним рівнем гостроти, але питання продовольчої безпеки стоятиме в багатьох країнах світу», – резюмував Микола Сольський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.