Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Увага податкові зміни! Плата за землю у період дії воєнного стану.

Дата: 07.04.2022 14:14
Кількість переглядів: 404

До уваги суб’єктів господарювання – платників податків Слобідської громади!

    Доводимо до вашого відома, що  у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України 15 березня 2022 року Закону України № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» змінено встановлений Податковим кодексом України порядок справляння плати за землю. Зміни, що прийняті у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, передбачають, що тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, не нараховується та не сплачується плата за землю за земельні ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

    Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України. Наразі, такий перелік не визначений.

    Зважаючи на те, що термін подання податкової декларації з плати за землю на 2022 рік припав на 21 лютого 2022 року, то платникам плати за землю за відповідні ділянки у межах визначених територій, слід буде у разі потреби подати уточнюючі податкові декларації після офіційного оприлюднення такого переліку. Аналогічна ситуація із податком на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

   Шановна громадо, на сьогоднішній день на території Одеської області бойові дії не ведуться, тому просимо суб’єктів господарювання сплачувати місцеві податки.

  З більш детальними розясненнями можливо ознайомитися на сайті Державної податкової служби України, посилання : https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/577847.html

                                                                                             Фінансовий відділ Слобідської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.