Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Центр з надання БПД інформує:

Дата: 12.04.2022 12:25
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

   Через повномасштабну війну, яку Росія розпочала проти України 24 лютого, вже понад 4,5 мільйони українців були змушені виїхати за кордон. Значна частина з них опинилася в країнах Європейського Союзу як біженці або як особи, які потребують тимчасового захисту.

У цьому відеоролику, створеному за сприяння мережі PRAVOKATOR правовий клуб інформуємо, що варто знати про ці два поняття українцям, які виїхали в Європейський Союз:

Постраждалі - власники ????житла, яке розташоване на контрольованих Україною територіях та було зруйноване внаслідок війни, мають право на отримання грошової компенсації після обстеження житла. Надіслати заявку на грошову компенсацію за зруйноване під час війни житло можна у ????мобільному за стосунку «Дія». Як правильно підготуватися і зафіксувати ????руйнування помешкання внаслідок війни? Кілька порад щодо збору інформації про пошкодження помешкання для отримання компенсації підготувала Українська фундація правової допомоги. Адже якомога більше доказів з різних типів джерел допоможе зробити повнішу оцінку події та підтвердити достовірність інформації.

Детальніше читайте за посиланням ? https://bit.ly/3LOfhiU

Фото без опису

Державна соціальна допомога виплачуватиметься протягом дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування. Під час воєнного стану не потрібно звертатися за її перепризначенням або підтвердженням права на її отримання (постанова кабміну ? https://bit.ly/3Kq5WNI)

Це стосується таких виплат:

???? допомоги малозабезпеченим сім’ям;

???? допомоги на дітей одиноким матерям;

???? допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

???? допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;

???? щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу;

???? тимчасової державної допомоги дітям, батьки, яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;

???? щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг;

???? тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3r83VOv

Фото без опису

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних