Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Працюємо на 100 %, щоб економіка держави витримала цей складний час — Микола Сольський

Дата: 19.04.2022 13:26
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

   За час війни багато чого змінилося. Мінагрополітики робить головний акцент на спільній та скоординованій роботі з іншими міністерствами та Укрзалізницею для спрощення логістики зерна. Всі працюють на 100 %, щоб економіка держави витримала цей складний час, — розповів у своєму інтерв’ю виданню Агрополіт Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Міністр також повідомив, що Уряд сьогодні максимально спрощує всі дозвільні процедури всередині країни, пов’язані з прискоренням логістики зерна. Здійснюються домовленості з іншими країнами про максимальне спрощення транзиту, допомоги з інфраструктурою, переорієнтації на український бізнес тощо.

Микола Сольський розповів журналістам, який вплив має війна на посівну, забезпечення аграріїв пальним, експорт, продовольчу безпеку та елеваторну інфраструктуру агропоромислового комплексу України.

“Бомбардування паливних баз значно звузило логістику. Багато аграріїв і трейдерів частину дизелю зберігають у цистернах. Відповідно, виявилося менше цистерн для транспортування пального. Також аграрії вже не закуповують пальне на кілька місяців наперед, а роблять це тільки на найближчі тижні. Сьогодні міжнародна допомога з пальним, у першу чергу, зосереджена на військових потребах. Пальне для аграріїв продовжують поставляти багато трейдерів. Враховуючи обставини, ціни на пальне звичайно вищі, ніж нам би того хотілося. Але пальне на ринку є. Органи влади і трейдери роблять все можливе, щоб так було й надалі”, — наголосив Микола Сольський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних