Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Координаційний центр надання правової допомоги інформує.

Дата: 11.05.2022 11:10
Кількість переглядів: 152

Дитинство, обпалене війною… Саме таким воно є для українських дітей через повномасштабне вторгнення російської федерації. Постійні обстріли, руйнування, вимушена евакуація, поранення, смерті — це важко переживати дорослим, а дітям — тим паче.

Під час війни порушуються права дитини: право на життя, право бути з сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист. Порушені права дітей мають бути відновлені та захищені з допомогою як національних, так і міжнародних інституцій.

Система безоплатної правової допомоги в Україні є однією із державних інституцій, які стоять на варті прав та інтересів дітей.

Згідно з Законом України "Про безоплатну правову допомогу", всі діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у захисті та представництві їхніх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру. Її надають юристи бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із системою БПД. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава.

Запровадження воєнного стану змінило роботу системи БПД. Наші фахівці продовжують працювати, щоб права наших громадян, у тому числі і дітей, були дотримані. Це і правові поради батькам під час роботи консультаційних пунктів, і проведення правопросвітницьких заходів для учнів та студентів, і онлайн-правопросвітництво з дітьми, і долучення до різноманітних тренінгів для дітей.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3w3vbAY

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.