Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

ДО УВАГИ БАТЬКІВ! ДЕПЕРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ!

Дата: 13.05.2022 11:14
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Шановні батьки!

Акцентуємо, що навчальний процес триває в умовах воєнного стану. Діти потребують зараз постійної турботи. Тому просимо Вас приділити увагу питанню їхньої безпеки. А саме:

?завжди контролюйте місцезнаходження дітей;

?обговоріть з ними алгоритм дій під час повітряної тривоги (особливо коли ви не поряд);

?цікавтеся, де та з ким ваші діти проводять свій вільний час;

?розкажіть їм про місця, на яких тимчасово заборонено або небезпечно перебувати;

? наголосіть сину/доньці про заборону фото та відеозйомки військових об'єктів, транспортних колон, об'єктів інфраструктури та наслідків руйнувань у зв'язку з ворожим обстрілом;

?важливо приділити увагу безпечному користуванню Інтернетом, адже для дітей та підлітків він залишається світом розваг та майданчиком спілкування з друзями та однолітками. Не варто забувати, що під час війни, за позначкою геолокації на пості чи фотографії, або ж повідомленням в соцмережі може чаїтися небезпека;

?введіть правило: не чіпати сторонні предмети (особливо якщо вони лежать без нагляду і виглядають покинутими). Поясніть дітям, як важливо бути пильними і не торкатися підозрілих предметів або покинутих іграшок, телефонів, побутових речей тощо. Домовтеся з дитиною: у разі, якщо вона помітить щось підозріле, вона має негайно повідомити про це вам або комусь з інших дорослих. Поясніть їй, що ні в якому разі не можна не тільки чіпати ці предмети, а й наближатися до них чи кидати в них чимось. Вибухівкою може бути начинена навіть «звичайнісінька» на вигляд кулькова ручка. Ви можете сказати дитині так: «Зараз усі допомагають Збройним Силам України, тож всі мають бути пильними. Якщо побачиш якісь покинуті речі або щось дивне - скажи мені, я дуже сподіваюся на твою уважність».

??Увага! Під час воєнного стану встановлюється обмеження свободи пересування, запроваджується комендантська година. Наразі в області вона триває з 22.00 до 05.00. Але краще у вечірній час дітям перебувати на вулиці у супроводі дорослих. Пам’ятайте: у разі порушення вищезазначених заходів правового режиму воєнного стану батьків може бути притягнуто до адміністративної відповідальності.

????Дуже важлива емоційна підтримка!!! Слідкуйте за станом дитини. Оскільки війна триває і новини про воєнні події оточують нас звідусіль, важко зосередитися на чомусь іншому. Водночас ви - батьки, найбільш значимі люди та орієнтир для своєї дитини, а їй вкрай важливо, щоб ви цікавилися й новинами із її життя. Запитуйте час від часу: «Як у тебе справи?», «Як ти почуваєшся?», «Що в тебе нового? Чи ти знаєш, як справи у …(ім’я друга/подруги дитини?«, «Чи є у тебе питання, які б ти хотіла/хотів обговорити?».

Не забувайте, що життя ваших дітей та їх безпека залежать саме від вас. Ми разом! Ми переможемо! Ми все зможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних