Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Українці, які зазнали репресій від окупантів і зокрема були захоплені ними у полон, отримають соціальний та правовий захист.

Дата: 27.05.2022 10:23
Кількість переглядів: 250

Українці, які зазнали репресій від окупантів і зокрема були захоплені ними у полон, отримають соціальний та правовий захист.

Зокрема, особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, матимуть право на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», на час позбавлення особистої свободи та після звільнення у зв’язку із захистом прав і законних інтересів, порушених через позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Відповідна норма Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» № 2010-IX (https://bit.ly/3lwrrSm) набирає чинності через 6? місяців з дня його опублікування.

???? «Закон гарантує право осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що включає такі види правових послуг, як захист, представництво та складення документів процесуального характеру на час позбавлення особистої свободи та після звільнення у зв’язку із захистом прав і законних інтересів, порушених через позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії», – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3MGJ1Pu

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.