Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Україна вшановує пам ’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Дата: 04.06.2022 09:54
Кількість переглядів: 264

Фото без описуСьогодні, Україна на державному рівні вшановує пам ’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та відзначає Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії.

Постанову «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» Верховна Рада України ухвалила 1 червня 2021 року - у Міжнародний день захисту дітей. Питання захисту дітей – жертв агресії є болючим для нашої країни ще з початку війни на Донбасі – з 2014 року. Адже протягом всього цього часу загинули або травмувалися сотні маленьких українців, які в одну мить втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всю радість дитинства.

Багато з них вже у своєму юному віці вимушені ховатися від обстрілів у бункерах або бомбосховищах, засинати під звуки градів і прокидатися вранці не від сонячного світла, а від свисту куль.

За офіційними даними, внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації кількість дітей, загиблих у результаті агресії РФ склала – 261 дитина, поранених – 463 дитини. Ці цифри є не остаточними, оскільки триває робота щодо їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Російська агресія вже покалічила долі десятків тисяч українських дітлахів. За цей злочин, як і за багато інших, агресор обов'язково понесе відповідальність. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних