Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Звернення Одеської державної адміністрації.

Дата: 19.07.2022 10:34
Кількість переглядів: 152

Шановні одесити і мешканці Одеської області! Проаналізувавши наслідки ракетних ударів по Одесі та області, виявилось, що ті люди, які дотримувались відповідних правил поведінки під час сигналу повітряна тривога, залишились живими!

Але на жаль ще чимало людей продовжують ігнорувати загрозу і нехтувати попередженнями та не реагують на сигнал повітряна тривога.

То ж у зв’язку зі збільшенням ракетних ударів по житловим кварталам та об’єктам критичної інфраструктури, Одеська обласна військова адміністрація вкотре звертається до вас з проханням дотримуватись правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога». Особливо у місцях скупчення людей.

З моменту подачі сигналу «Повітряна тривога» для вжиття заходів захисту є усього декілька хвилин! І їх треба використовувати з максимальною ефективністю!

Під час сигналу «Повітряна тривога» необхідно рухатись в протилежному напрямку від багатоповерхівок та промислових об’єктів.

В жодному випадку після сигналу не залишатися в приміщеннях, особливо на верхніх поверхах, у розважально-торгівельних закладах та місцях з масовим перебуванням людей.

При отриманні сигналу необхідно:

- виключити світло і газ;

- погасити вогонь у печах;

- взяти документи, запас харчів та води;

- попередити сусідів, при можливості допомоги хворим та людям похилого віку вийти на вулицю;

- як найшвидше дістатися до захисної споруди або заховатися на місцевості;

- дотримуватись спокою та порядку.

У випадку небезпеки кожному громадянину необхідно мобілізувати себе та бути зосередженим і уважним та діяти швидко під час надзвичайної ситуації.

Просимо неухильно дотримуватись спільного наказу «Про деякі питання цивільного захисту населення в умовах правового режиму воєнного стану», а саме припиняти роботу під час сигналу «Повітряна тривога» не тільки торговельним центрам, а і мережевим супермаркетам, мегамаркетам та іншим підприємствам, установам та організаціям, що надають послуги населенню.

Сьогодні наявні поодинокі випадки невиконання вимог зазначеного наказу суб’єктами господарювання.

За результатами роботи спільної міжвідомчої комісії надано рекомендації щодо усунення недоліків щодо забезпечення укриттів, дій працівників закладу під час сигналу «Повітряна тривога». Просисо виправити зазначені недоліки у найкоротший термін.

Звертаємо увагу керівництва торгових центрів на необхідності забезпечення прослідування відвідувачів закладів до найближчих укриттів, або у більш безпечне місце на відстань не менше 150 метрів від будівлі, а не перебувати біля входу чи занадто близько до нього.

То ж нагадуємо, досвід показує, що ті люди, які не ігнорують загрозу, дотримуються відповідних правил поведінки і не нехтують сигнал «повітряна тривога» залишаються живими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.