Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Звернення до мешканців Слобідської громади щодо заборони спалювання листя і сухої трави

Дата: 17.10.2022 13:37
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

Шановні мешканці Слобідської громади, будьте господарями своєї рідної землі! Бережіть свої домівки й природу!

  З початку 2022 року в населених пунктах Подільського району зареєстровано 1125 пожеж, з них 815 пожеж на відкритій території та екосистемах. Загальна площа пожеж на території Подільського району становить близько 1530 га. На територіях Окнянської та Ананьївської громад на полях сільськогосподарських підприємств виникли дві пожежі ранніх зернових культур на загальній площі 20,02 Га. Також, мали місце пожежі стерні на полях сільськогосподарських підприємств на території Кодимської, Окнянської, Куяльницької, громад Подільського району, загальною площею близько 16 Га.
Основною причиною виникнення пожеж є людський фактор - халатність і необережність наших громадян, нехтування правилами пожежної безпеки.
Спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. Крім того, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів російським військам.
Також вкотре нагадуємо, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб. Так, з початку року складено 15 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 77-1 КУпАП. Загальна сума накладених штрафів 42 тис. 840 грн.
ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ! Перед тим як виникне бажання підпалити суху траву чи сміття подумайте, що ви залишаєте нашим нащадкам. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків! Пам’ятайте, природа потребує вашого захисту і бережливого ставлення до неї!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних