Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Центр зайнятості інформує. Неформальне професійне навчання.

Дата: 03.11.2022 11:13
Кількість переглядів: 102

                  Фото без опису

                                            Неформальне професійне навчання
Здавалося б, працівники з великим досвідом роботи та життєвим багажем – мрія кожного роботодавця. Проте, сьогодні людям без документу про освіту важко на рівних конкурувати на ринку праці.
З метою забезпечення соціального захисту громадян, підвищення їх конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці державна служба зайнятості здійснює організацію процесу підтвердження результатів неформального навчання відповідно до  «Порядку підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями» , затвердженому Постановою КМУ від 15 травня 2013 р. № 340.
Неформальне професійне навчання – це набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання.
Всі особи, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали при цьому документального підтвердження, мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка.
Фінансування підтвердження результатів неформального професійного навчання здійснюється за рахунок коштів особи або роботодавця (у разі направлення ним особи).
Направлення на підтвердження кваліфікації особа може отримати у будь-якому центрі державної служби зайнятості.
Особі, яка підтвердила кваліфікацію, видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання.
Перелік документів необхідних для підтвердження професійної кваліфікації: 
- паспорт громадянина України
- копія документа, що засвідчує факт трудових відносин (за наявності), та документа, що засвідчує наявність стажу роботи за професією відповідного кваліфікаційного рівня (за наявності вимог кваліфікаційної характеристики професії за відповідним кваліфікаційним рівнем, професійного стандарту до стажу роботи);
- оригінал документа про освіту (за наявності).
- одна фотокартка розміром 3х4 сантиметри;
- медична довідка (лікарський консультаційний висновок) за формою № 086/о;
Державний навчальний заклад «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості»  - це єдиний заклад в Одеській області (і один із трьох в Україні), на базі якого можливо підтвердити результати неформального навчання за професією «кухар» та отримати свідоцтво встановленого зразка.
Вартість послуги з підтвердження результатів неформального навчання за професією «кухар» 3-4 розряду становить 3333,00 грн.;5-6 розряду 3993,00 грн.Вартість проживання в гуртожитку навчального закладу складає 178,00 грн.
З 21 по 25 листопада 2022 року в Одеському ЦПТО відбудеться засідання комісії з підтвердження знань і навичок за професією «Кухар».
Звертайтесь за інформацією до Кодимської районної філії Одеського обласного центру зайнятості особисто або за тел.:(04867)2-67-13


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних