Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Звернення селищного голови до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 14.12.2022 09:43
Кількість переглядів: 64

                                           

                                           Шановна громадо, дорогі земляки!
   Сьогодні, 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Його ще називають День ліквідатора.
   26 квітня 1986 року в Радянському Союзі, а саме в Українській РСР, сталася найстрашніша в історії людства техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській атомній станції. Наслідки цієї катастрофи ми відчуваємо і до цього дня, та неможливо навіть уявити, якими вони могли б бути, якби не самовідданість людей-ліквідаторів цієї катастрофи. 
   У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи брали участь люди найрізноманітніших професій: пожежники, енергетики, військовослужбовці, інженери, будівельники, робітники.      Це не менше 90 тисяч осіб (за найскромнішими підрахунками), яким довелося гасити пожежу після вибуху, виконувати дезактивацію приміщень і проммайданчика станції, а також території навколо. Після вони проектували і будували об'єкт "Укриття" - саркофаг над зруйнованим енергоблоком, готували післяаварійний пуск блоків ЧАЕС. Аварія була локалізована, але багато хто з ліквідаторів ЧАЕС заплатили за це своїм життям та здоров'ям. 14 грудня 1986 року - день, коли було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. У листопаді 2006 року указом президента України в цю дату було засновано День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

     Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

   14 грудня – день, коли українці вшановують героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Насамперед, це день мужніх людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого 4-го енергоблоку. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості. 
  Тож низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч й відвів біду від прийдешніх поколінь, в наших серцях назавжди залишиться  невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту.
   Висловлюю слова щирої подяки усім ліквідаторам за безцінний внесок у справу подолання наслідків катастрофи. Сердечно бажаю вам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

З повагою Слобідський селищний голова Віктор Доцуленко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.