Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Замість феєрверків та хлопавок краще осяйте новорічну ніч бенгальськими вогниками!

Дата: 28.12.2022 13:48
Кількість переглядів: 58

                    Фото без опису

Замість феєрверків та хлопавок краще осяйте новорічну ніч бенгальськими вогниками

Новий рік вже на порозі, тому нагадуємо: розпорядженням обласної військової адміністрації на території Одеської області до припинення воєнного стану або до видачі окремого розпорядження заборонено використання, продаж, відчуження в інший спосіб піротехнічних засобів, незалежно від класу. Не поширюється заборона на піротехнічні засоби, призначені для використання підрозділами сил оборони України та у промисловості, не забороненій чинним законодавством.

Шановна громадо -  запускаючи феєрверки, треба пам’ятати про людей, які пам’ятають звуки війни. Для них це окрема стресова ситуація. Справжня шкода феєрверків, петард і салютів, які активно використовують у новорічну ніч, – не в необдуманій траті грошей. Гучні звуки пострілів завдають реальної шкоди тим, кому довелося воювати чи бути у зоні бойових дій. Вони змушують знову пережити травмуючу ситуацію. А у воїнів із контузією вибухи загострюють хворобу. Окрім того, феєрверки шкодять і людям із посттравматичним стресовим розладом. А такі є і серед демобілізованих військовослужбовців, і серед внутрішньо переміщених осіб.  

Нагадуємо, що комендантська година у новорічну ніч, з 31 грудня 2022 року на 1 січня 2023 року, залишиться незмінною, тобто на вулицю заборонено виходити з 23:00 31 грудня по 5:00 1 січня. Як зазначив очільник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко -  усі згодні, що в такий важкий для країни час ми не маємо морального права організовувати масштабні святкування, доки наші воїни в окопах, у надважких умовах б’ються за Україну і доречніше буде відкласти масові святкування до нашої перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних