Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Влада росії кине усе, що в них залишилося, та всіх, кого зможуть зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку, але Україна і партнери мають зірвати цей сценарій - Володимир Зеленський

Дата: 04.01.2023 10:36
Кількість переглядів: 58

     Влада росії кине усе, що в них залишилося, та всіх, кого зможуть зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку, але Україна і партнери мають зірвати цей сценарій. Про це у зверненні заявив президент Володимир Зеленський.
Він зазначив, що спілкувався сьогодні з прем'єр-міністрами Нідерландів, Великої Британії, Норвегії та Канади і лідери дійшли згоди, що зараз, напередодні нових мобілізаційних процесів, які готуються в РФ, саме той момент, коли партнери мають допомогти Україні посилити оборону
"Ми не сумніваємося, що теперішні господарі Росії кинуть усе, що в них залишилося, та всіх, кого зможуть зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку. Ми маємо зірвати цей російський сценарій. Готуємося до цього. Терористи повинні програти", — сказав президент.
Заленський зазначив, що будь-яка спроба нового наступу РФ повинна провалитися.
"Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють. Росія мобілізує тих, кого хоче кинути вмирати, ми мобілізуємо цивілізований світ. Заради життя", — сказав він.
Президент подякував Канаді за незмінну оборонну, санкційну та фінансову підтримку і зазначив, що разом з Трюдо обговорили, як посилити тиск на Росію.
"Відчувається, що канадська допомога нашому захисту цього року збереже свою силу", — сказав він.
Зеленський подякував Норвегії за рішення ухвалені й ті, які ще готуються, щодо збройної підтримки і підтримки української енергосистеми. Зокрема, президент подякував норвезькому прем'єру за готовність допомогти забезпечити Україну необхідним обсягом газу на цю зиму.
Британії президент подякував за "цілком конкретні домовленості" передусім в оборонній сферіі зазначив, що і він, і прем'єр Британії Ріші Сунак однаково сприймають те, що саме цього року можна досягти вирішальної переваги, не давши Росії відігратись на тому чи іншому фронтовому напрямку.
"Дякую Нідерландам за однакове з нами розуміння справедливості того, чим і як має завершитися ця війна. Я сьогодні поінформував пана премʼєр-міністра Рютте про найближчі розрахунки ворога, про те, що готується Росією на зимові місяці й початок весни. Впевнений, Україну почують у Європі", — сказав Зеленський.
Він наголосив, що щодня буде продовжувати дипломатичну активність – "як формальну, так і неформальну, як публічну, так і непублічну".
Президент також нагадав про ракетний удар по льодовій арені "Альтаїр" в Дружківці Донецької області.
Він зазначив, що ця льодова арена почала працювати ще до війни, коли до приходу Росії Донбас мав нормальне життя.
"Там тренувалися діти. Працювала дитяча спортивна школа. Відбувалися хокейні змагання. Там люди займалися спортом, святкували й просто раділи життю. Краматорськ, Словʼянськ, Костянтинівка, Бахмут, Покровськ, Донецьк, Торецьк та інші міста й села Донбасу – всі знали, що це за арена, і багато хто там бував", — сказав Зеленський.
Минулого року її використовували для збору та розподілу гуманітарної допомоги.
"Російська ракета проти "Альтаїра" в Дружківці – це чергове зізнання держави-терориста. Зізнання, з чим вона прийшла на Донбас і що ми звідти обовʼязково виженемо. Смерть на Донбасі не запанує, і маємо зробити все, щоб викинути її триколор із Донбасу та інших земель України", — сказав він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.