Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

РОБОЧА НАРАДА 12.01.2023 РОКУ ПІД ГОЛОВУВАННЯМ СЛОБІДСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ.

Дата: 12.01.2023 10:18
Кількість переглядів: 180

   Фото без опису

  Ранок в Слобідській селищній раді, як завжди розпочався з проведення наради щодо вирішення нагальних питань в громаді та обговорення проблемних питань, які виникають у роботі. Відкриваючи нараду, Слобідський селищний голова зазначив, що на даний час питання щодо життєдіяльності громади в умовах війни є головним завданням селищної ради. Зокрема, це функціонування та розгортання нових Пунктів незламності для населення в зв'язку з погіршенням погодніх умов та тривалим відключенням електроенергії, зимове утримання доріг в громаді, питання комунальної галузі. Також довів до відома присутніх, що Одеська область отримала велику партію генераторів, які надало керівництво Об’єднаних Арабських Еміратів. Ці генератори для Одещини розподілені в рамках програми Фонду державного майна України та державних інституцій «Утеплюємо країну». Наша громада отримала генератор, який буде працювати та забезпечувати безперебійне енергоживлення Слобідського ліцею. Віктор Миколайович висловив слова вдячності керівництву Одеської військової адміністрації та Подільської районної військової адміністрації за постійну підтримку нашої громади в цей непростий період. 
  Завідувачка сектору соціального захисту населення Масло Марина Григорівна доповіла про зміни в законодавстві що стосуються соціальної сфери. Наголосила, що з 1 січня 2023 року уповноваженим органом у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.
    Відтепер ПФУ виплачуватиме: допомогу по тимчасовій втраті працездатності (“лікарняні”); допомогу по вагітності і пологах (“декретні”); допомогу на поховання застрахованим особам, в т. ч. потерпілим на виробництві; одноразові та щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві, членам їх сімей.
  Також, з 1 січня 2023 року субсидіями та пільгами займатиметься Пенсійний фонд. Середній розмір субсидій у 2023 році становитиме 1 700 — 1 800 гривень на місяць. Соцвиплати в новому році також будуть з деякими змінами. Прийом документів від громадян для призначення пільг та житлових субсидій залишається за органами місцевого самоврядування, в тому числі міськими органами соцзахисту, наголосила доповідачка. Так, станом на 12.01.2023 року до сектору соціального захисту населення Слобідської селищної ради документи для призначення субсидії надали 10 осіб.
   Селищний голова вкотре наголосив про максимальне обмеження споживання електричної енергії установами, підприємствами та мешканцями громади. Питання, які потребують детального вивчення, селищний голова взяв під особистий контроль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних