Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Бажаючих служити в бригаді «Червона калина» дуже багато і зараз приходять надзвичайно вмотивовані бійці.

Дата: 01.03.2023 14:04
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Вадим Москаленко – майор Нацгвардії, командир бригадної артилерійської групи штурмової частини НГУ «Червона калина». Він розповів, що наразі саме триває активний процес формування бригади. За відвагу і стійкість, проявлені під час стримування збройної агресії рф, військовослужбовець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 Як зауважує майор Москаленко, бажаючих служити в бригаді «Червона калина» дуже багато і зараз приходять надзвичайно вмотивовані бійці з різних військових частин, які відгукнулися на заклик поповнити підрозділи «Гвардії наступу». Не бракує кандидатів і з-поміж цивільних громадян.

 «Всіх тих, хто прийшов до нас й бажає служити, ми розподіляємо по функціональних групах. На наступному етапі ці люди убувають на професійну підготовку та злагодження в навчальні центри. Приміром, минулого тижня до нас прийшло понад 100 людей, повністю відібраних для служби у штурмовій бригаді», - розповів офіцер.

 Унікальність цієї бригади в тому, що її формують на базі військової частини спеціального призначення, яка з 2014 року здобула потужний досвід, ведучи бойові дії у багатьох гарячих локаціях у межах АТО і ООС.

 «У нас, від молодшого сержанта до командира бригади, весь особовий склад має бойовий досвід. Саме вони і навчатимуть новобранців та діючих силовиків, які вирішили змінити чи вдосконалити свій професійний функціонал. Інша унікальність полягає в тім, що у «Червону калину» заходить нове озброєння й військова техніка, зокрема від країн-партнерів. Адже зрозуміло, що чим більше якісного озброєння матиме підрозділ, тим вищою буде спроможність виконувати бойові задачі», - окреслив перспективи Вадим Москаленко.

 Тим часом, як запевнив командир бригадної артилерійської групи, на окремих видах сучасної техніки військовослужбовці «Червоної калини» вже почали навчання. У майбутньому, коли підрозділ повністю підготують та укомплектують до виконання завдань, його відправлять у район виконання бойових дій.

 «Стати штурмовиком – насправді не надто складна річ, якщо є бажання. Щодо спеціалізації – кожен має розуміти, до чого він прихильний, ким хоче бути – артилеристом, снайпером, оператором дрону чи кулеметником. На початку ми, передусім, ураховуємо бажання кандидатів. Згодом, з огляду на їхні фізичні й інші дані, під час подальшої підготовки вносимо певні корективи, якщо людина з якихось причин не може виконувати ті завдання, які б хотіла», - зауважив військовослужбовець.

 Нагадуємо: щоб заповнити анкету кандидата до штурмової бригади, слід перейти на сайт http://storm.mvs.gov.ua/ або звернутися до ЦНАПів вашого міста. Телефон для консультацій: 0800 100 020.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних