Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! ВЕЛИКОДНЯ СЛУЖБА: ЯК ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ПАСХИ В ХРАМАХ ОДЕЩИНИ.

Дата: 13.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Другий рік поспіль православні одесити відзначатимуть Великдень в умовах війни. У зв’язку з цим багатьох жителів нашої області хвилює питання, чи зможуть вони традиційно піти до церкви у Великодню ніч та наскільки це безпечно.

В Одеській обласній державній адміністрації дали рекомендації

представникам релігійних громад та настоятелям храмів щодо безпекових питань під час проведення богослужінь на Великдень.

Враховуючи те, що зазвичай Великодні богослужіння здійснюються вночі, якраз у той період, коли діє комендантська година, в Одеській ОДА зазначають, що питання щодо відміни комендантської години на Великдень не розглядається. То ж на території Одеси та Одеської області продовжує діяти комендантська година з 00.00 – до 05.00.

Представники релігійних громад та настоятелі храмів Одещини повідомили, що всі Великодні богослужіння розпочнуться 16 квітня о 6 ранку. Тож відповідно їх початок відбудеться вже по завершенню комендантської години і всі віряни матимуть можливість безперешкодно дістатись до храмів.

Міськелектротранспорт розпочне свою роботу 16 квітня з 5.15-5.30 (в залежності від маршрутів), маршрутні автобуси вийдуть на лінії з 5.30-6.00.

«Просимо мешканців Одеси та Одеської області, усіх гостей нашого регіону, дотримуватись режиму військового стану та перш за все дбати про власну безпеку. Якщо під час богослужінь лунатиме тривога і буде загроза ракетних ударів, то настоятелі церков будуть просити мешканців перейти в найближчі укриття. Великдень – це перемога Христа над смертю, добра над злом та світла над темрявою. Коли ми святкуємо Пасху, ми усвідомлюємо, що як би важко не було, які б скорботні умови ми не переживали, все одно перемога буде за добром – за Україною!», – наголосив в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних