Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Сьогодні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2023 09:43
Кількість переглядів: 48

    Фото без опису

Фото без опису

                                                             ШАНОВНА ГРОМАДО!

  Щорічно 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна, всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні. Горем і болем вона увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, через кожну долю.

Саме в цей день Друга світова увійшла у свою найкривавішу фазу, у якій  Україна зазнала найбільших людських втрат за всю історію свого існування. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них в лавах Червоної армії загинуло 3,5-4 млн. українців, у партизанських формуваннях — від 40 до 60 тис., у загонах ОУН та УПА — понад 100 тис., цивільного населення близько 5 млн, 2,2 млн. було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 млн. втратило притулок а демографічні втрати склали близько 10-13 млн. осіб. На довгі 40 місяців Україна стала центром кривавого протистояння, на цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

У цей день ми згадуємо і злочини комуністичного режиму: розстріли політичних в’язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу, депортація кримських татар, примусове виселення автохтонних українців з їхніх етнічних земель та багато інших.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії недокраїни під назвою росія, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках,  захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава героям!

Слобідський селищний голова Віктор Доцуленко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних