Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Вже завтра 1 вересня - свято першого дзвоника

Дата: 31.08.2023 10:04
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

🔔Вже завтра 1 вересня - свято першого дзвоника

Такий особливий для всіх нас день, передусім для першачків і їх батьків. До шкільної родини Одещини завтра приєднається одразу 21 тисяча учнів. Загалом навчання розпочнуть понад 270 тисяч дітей, зокрема 6800 з числа ВПО - з чим я усіх щиро вітаю.

Для більшості школярів навчальний рік розпочнеться в офлайн режимі, як того бажали їх батьки. І я дякую профільному департаменту обласної адміністрації, головам районів, освітянам та відповідним службам за чималі зусилля, аби завтра 607 шкіл області мали змогу розпочати освітній процес в очному режимі, з дотриманням усіх вимог ДСНС щодо безпеки дітей в укриттях.

Щодня ми стикаємося з викликами, які ще декілька років були б неможливі в нашій уяві. Але сьогодні ми стали сильніші, організованіші і пристосованіші до таких ситуацій. Ми збільшили кількість захисних споруд закладів освіти одразу на 325 одиниць і сьогодні їх загальна кількість становить 1267. До речі, укриття мають працювати цілодобово, вдень захищати дітей, вночі бути відкритими під час тривог для всіх. Але ми не зупиняємося - ремонтні роботи будуть продовжуватися і щомісяця пропозиції щодо очного формату навчання будуть збільшуватися на теренах нашої області.

В очному форматі будуть працювати і 475 садочків. Тож, батьки матимуть змогу працювати, будучи упевненими, що їх діти в надійних руках.

Перший урок в області завтра присвятять ментальному здоров'ю вихованців за програмою Першої леді Олени Зеленської "Ти як".

Закликаю освітян переконатися у заходах безпеки під час урочистих подій, якщо такі плануються. Крім того, у перші дні учбового року провести навчання по евакуації дітей в разі небезпеки.

Наші діти - наше майбутнє!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних