Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

Несанкціоновані сміттєзвалища – проблема не тільки місцевої влади, а й кожного жителя громади!

Дата: 21.03.2024 13:31
Кількість переглядів: 27

Фото без опису
 

Шановні мешканці Слобідської громади!

Однією з найболючіших тем в нашій громаді, яка неодноразово озвучувалася вам,  є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі  мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж відвезти його на сміттєзвалище.
      Всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні смітники загрожують погіршенням екології.  
Прибирання стихійних сміттєзвалищ, які самі ж мешканці утворюють,  є додатковим навантаженням на селищний бюджет та створенням фінансових проблем  для  комунального підприємства.
    Інформуємо, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.
  Статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
   Закликаємо вас всіх до спільної відповідальності та активної участі в процесі благоустрою нашої громади. Давайте разом дбати про наше спільне життя та зберігати нашу громаду чистою, охайною і привабливою. Адже всі ці критерії залежать тільки від нас самих.
   Будьте свідомими громадянами та патріотами своє землі! Переконливо просимо Вас дотримуватись "Правил благоустрою» , не створювати стихійні сміттєзвалища. Сподіваємося на Ваше розуміння та Вашу патріотичну, громадянську позицію.

Слобідська селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних