Слобідська громада

Одеська область, Подільський район

В Слобідській громаді відбувся мітинг- реквієм з нагоди Дня вшанування памʼяті жертв Чорнобильської трагедії.

Дата: 26.04.2024 11:54
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

   Сьогодні, 26 квітня, в Слобідській громаді відбувся мітинг жалоби з нагоди Дня вшанування памʼяті жертв Чорнобильської трагедії. Цей день також є Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Віддати шану та покласти квіти до пам’ятника прийшло чимало людей. Серед них представники селищної ради, трудові колективи підприємств, установ та організацій, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, небайдужі мешканці громади.

До учасників мітингу звернувся заступник Слобідського селищного голови Віталій Михель, висловивши слова вдячності та шани ліквідаторам, адже вони мужньо вступили в боротьбу з безжальним ворогом – радіацією. Побажав ліквідаторам аварії на ЧАЕС міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя і шани вдячних поколінь.

Під час мітингу було згадано прізвища наших земляків-ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які живуть поряд з нами:  Ковтун О.В., Кеба А.І., Вигівський П.П., Жолудь В.В., Лиховітер В.В., Костюченко В.І., Бовсунівський А.М., Соцький М.Д., Таргонський В.З., Новоселецький В.М., Лисюк В.Ю., Заєць П.А., Мойсеєв М.В., Дідур А.Ф., Антонюк М.Р. Дякуємо Вам, від усіх поколінь за те, що боролись і вистояли.

У виконанні вихованців музичного гуртка Центру культури та дозвілля прозвучала пісня присвячена трагедії на ЧАЕ. Вже після перших акордів на очах у присутніх забриніли сльози.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять учасників ліквідації аварії, які врятували світ ціною власного життя. Вічна пам’ять землякам, кого вже немає поряд з нами : Мураховський С.Г., Лісник А.Г., Антоненко Л.Г., Мельник Ю.В., Козел М.Т., Колоденський О.С., Передерко В.Г., Виговський Д.М., Василенко П.П.

Наш спільний обов'язок – пам'ятати про ті події, усвідомити урок, який нам підготувала історія. Чорнобильська катастрофа показала, наскільки велика відповідальність кожного з нас за життя на землі!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних